Soldier of Fortune 1 Forums
http://www.sof1.org/

FPS Problem
http://www.sof1.org/viewtopic.php?f=16&t=3910
Page 1 of 2

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 10:35 ]
Subject:  FPS Problem

Sup guys,

Well, i've been trough a lot of FPS problem lately.

My FPS just can't stay at 142.00000000. It will be 142.00 for a while, and sometimes just drop to 110/120 for like few secondes, then goes to 142, then get down again to 120. I just dont understand what to do to keep the FPS 142. I could make a video if needed to show you.

Vsync is off, i reinstalled SOF twice, Evilan checked my comp with TeamViewer, and putted some settings on both video cards.. I still don't understand what to do, it's really annoying cause I really feel it with shoting when the FPS goes down.

I have multiple-screen, may it comes from that ? Maybe it comes from AE ? It's barely the same as Dope,its linkied here.

Help plzzz  :(

Attachments:
File comment: my ae
autoexec1.cfg [7.34 KiB]
Downloaded 19 times

Author:  Sauron [ 09 May 2015, 11:14 ]
Subject:  Re: FPS Problem

Multiple-screen only if you play videos/media with fps. on second screen.
That ae is a mess.
cleaned it up a bit.
stable fps between these.
Frames Per Second = 141.071426
Frames Per Second = 142.857147

Spoiler:

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 11:25 ]
Subject:  Re: FPS Problem

I mostly shut down the second screen when I play SOF, or i'll just let Skype/TS on IT. But no video, or things like that.

Here's a screen of what he does :/

Attachments:


Author:  maker [ 09 May 2015, 11:40 ]
Subject:  Re: FPS Problem

I have similiar problem on different part of maps, sometimes it goes down to 90 fps.
You have a GF card or AMD? If it's AMD - there's your problem (and mine aswell)

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 12:11 ]
Subject:  Re: FPS Problem

I got a AMD card true.

Author:  Huso [ 09 May 2015, 12:55 ]
Subject:  Re: FPS Problem

I got AMD aswell but its stable as fuck. There are also some AMD cards that suck indeed.

Author:  maker [ 09 May 2015, 13:46 ]
Subject:  Re: FPS Problem

What I heard from many players is that most of AMD new graphic cards really suck on old-engine games, especially FPS. That's how mine works, yours aswell. Can do nothing about it I'm sure

Author:  Sauron [ 09 May 2015, 13:55 ]
Subject:  Re: FPS Problem

Sauron @ Mixed games!
set gl_ext_swapinterval "1"
also check the not yellow parts.

Author:  4hm3d [ 09 May 2015, 14:51 ]
Subject:  X

XXXXX

Author:  TotalitioN [ 09 May 2015, 14:57 ]
Subject:  Re: FPS Problem

Type in console set gl_mode 4 and look fps meter tel me what it does ..

Author:  Sauron [ 09 May 2015, 15:11 ]
Subject:  Re: FPS Problem

TotalitioN wrote:
Type in console set gl_mode 4 and look fps meter tel me what it does ..

Lower resolution should always give higher fps.
not sure how this could be the fix. :bored:

Tomáš wrote:
It helped setting up AMD .

Vsync is on :confused:. Either you have 144hz or it's not suppose to be on.

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 15:12 ]
Subject:  Re: FPS Problem

@Tomas : Vertsync always on ? :o

@Sauron, what do u mean by yellow parts? im a nub with settings sorry  :upshake: I did your swap ext interval thing, well, it still drops... :( but the game feel a bit better tho.

@Roy, what do u mean by fps meter? cl_showfps 1 ? well it still does the same shit with gl mode 4...

my screen is 60hz

Author:  TotalitioN [ 09 May 2015, 15:15 ]
Subject:  Re: FPS Problem

Well That is very weird ... Because it was a test for ur vid card .. Big res need more work for vid card and small res is less work so fps must have been stable .. Can You make a screen of fight clicking sof icon and preferences ?

Author:  Fossil [ 09 May 2015, 15:22 ]
Subject:  Re: FPS Problem

have you kept an eye on processes? Perhaps something pops up for a few seconds which causes fps drop. Virus/spyware scan is a must to make sure some dodgy shit hasnt entered your pc.

Also get a 120 hz minimum monitor man, everytime i am behind a 60 hz monitor now i get a headache. 120 hz so smooth!

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 15:28 ]
Subject:  Re: FPS Problem

TotalitioN wrote:
Can You make a screen of fight clicking sof icon and preferences ?


:confused:

@Smk what you want to check ? :/ well, 60hz is enuff for poker table, should be enuff for SOF. lol

Attachments:


Author:  4hm3d [ 09 May 2015, 15:32 ]
Subject:  X

XXXXX

Author:  Sauron [ 09 May 2015, 15:44 ]
Subject:  Re: FPS Problem

Prorace wrote:
@Tomas : Vertsync always on ? :o

@Sauron, what do u mean by yellow parts? im a nub with settings sorry  :upshake: I did your swap ext interval thing, well, it still drops... :( but the game feel a bit better tho.

@Roy, what do u mean by fps meter? cl_showfps 1 ? well it still does the same shit with gl mode 4...

my screen is 60hz


menu spm -> settings -> Display FPS graph.

I marked the vsync setting yellow to make sure it's the same, also check the non yellow settings.

@TTN "clicking sof icon & preferences" i think he means Properties of the shortcut/.exe of your sof.
Attachment:
File comment: Nada Que Que Que.




Prorace wrote:
TotalitioN wrote:
Can You make a screen of fight clicking sof icon and preferences ?


:confused:

@Smk what you want to check ? :/ well, 60hz is enuff for poker table, should be enuff for SOF. lol

MDR. Vous voulez fixé, mais vous ne pouvez pas comparer ces images?

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 15:49 ]
Subject:  Re: FPS Problem

I settled it the same, but didn't solve the problem :(

Im doing a antivirus cleaning, Spybot search, and gonna reinstall. I really dont know what to do :/ ^^

Attachments:



Author:  Fuckemup [ 09 May 2015, 15:53 ]
Subject:  Re: FPS Problem

Yo NubFace, its sof 2015 no need for autoexecs anymore.

I have the same problem when i open the console... my fps jumps from 60-80-142. (with it open)
When i close console, my fps are stable and doesn't move at all.... even when shooting while having flag or dropping 20 nades at 3 players at the same time.I find that consolebug pretty weird but doesn't bother me as game is smooth as hell with console closed.

Author:  Prorace [ 09 May 2015, 15:56 ]
Subject:  Re: FPS Problem

sorry to be oldschool and still use shitty ae. :-*
Well the screen is with console closed, and even when you type .players i never have those 142FPS. Kinda boring as its clearly a disadvantage for shooting.

ps : please, gtfo and go ruin another topic.

Page 1 of 2 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/