Welcome to Soldier of Fortune Community Forums
16 Jul 2018, 07:59


View unanswered postsView active topics



Reply to topic  [ 13 posts ] 
Windows 10 
Author Message
Croatia

User avatar

Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
Hello,

I'm a huge fan of this game and played It a lot back In the time, but the problem Is I can't get It to work on Windows 10. Is there any way to fix this? Error I get when I try to start the game Is:

Image

I tried changing the compatibility mode, running the game as administrator, creating a new shortcut and naming It ''mohaa''... What else can I do and Is It possible to fix this? Thanks In advance for all the answers and have a nice day!


06 Apr 2018, 07:54
Profile
Netherlands

User avatar

Joined:
Sat Nov 26th, 2011
Posts: 3150
Reply with quote
Try this link:
Soldier of Fortune 1 Forums - Soldier of Fortune 1 Download


06 Apr 2018, 16:10
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote


Yea, I downloaded the game from this forums. I also tried different versions of the game, platinum edition etc... Didn't help, It's all the same and nothing worked.


06 Apr 2018, 16:48
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
I really want to play this game again. I also saw that multiplayer is played here so I was planning on to play multiplayer with you guys.


06 Apr 2018, 16:51
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
Bump?


08 Apr 2018, 15:22
Profile
Canada

User avatar

Joined:
Wed Nov 23rd, 2011
Location: Kanada
Posts: 598
Reply with quote
You have an error code showing (0xc0000005). Search online to see if there's any solution related to this error code.


08 Apr 2018, 15:39
Profile
Canada

User avatar

Joined:
Wed Jan 22nd, 2014
Posts: 147
Reply with quote
Kris wrote:
I really want to play this game again. I also saw that multiplayer is played here so I was planning on to play multiplayer with you guys.


More information is needed.

I have had no issues installing 1.03, applying both the Gold and Platinum Patches then adding SoFPLus, (this is on Win 10 Pro 64bit) I do have the Gold and PLat versions but I just like doing that way ;)

Is your Windows up-to-date?
Are all drivers up-to-date?
Any security/ firewall software?

I would UN-install and clean left overs then start fresh with new installation having turned OFF Anti Virus, Firewall and what have you.

You might want to move your "user" folder to your C:\users\username\anyfolderhere and editing your shortcut with the new info.

Access violation could mean MANY things with MANY solutions
Memory, storage, Rights, Drivers, paths ....


08 Apr 2018, 17:09
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
Trekker wrote:
Kris wrote:
I really want to play this game again. I also saw that multiplayer is played here so I was planning on to play multiplayer with you guys.


More information is needed.

I have had no issues installing 1.03, applying both the Gold and Platinum Patches then adding SoFPLus, (this is on Win 10 Pro 64bit) I do have the Gold and PLat versions but I just like doing that way ;)

Is your Windows up-to-date?
Are all drivers up-to-date?
Any security/ firewall software?

I would UN-install and clean left overs then start fresh with new installation having turned OFF Anti Virus, Firewall and what have you.

You might want to move your "user" folder to your C:\users\username\anyfolderhere and editing your shortcut with the new info.

Access violation could mean MANY things with MANY solutions
Memory, storage, Rights, Drivers, paths ....


I did just everything you have written, nothing helped. I don't know what to do, but I don't want to get new Windows again... :(


08 Apr 2018, 20:59
Profile
Netherlands

User avatar

Joined:
Fri May 23rd, 2014
Posts: 478
Reply with quote
try this edit your shortcut
Code:
C:\YourSoFfolder\SoF.exe +gl_displayrefresh 0


08 Apr 2018, 21:46
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
Sauron wrote:
try this edit your shortcut
Code:
C:\YourSoFfolder\SoF.exe +gl_displayrefresh 0


Can you explain further how to do this please?


08 Apr 2018, 21:47
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
Now I got the game to open, then there's a black screen and then It just closes down Itself. I still didn't do the thing you mentioned up there, I don't know how and what do you mean.


08 Apr 2018, 21:53
Profile
Croatia

User avatar

Topic author
Joined:
Fri Apr 06th, 2018
Posts: 8
Reply with quote
...


08 Apr 2018, 22:09
Profile
Great Britain

User avatar

Joined:
Fri Dec 02nd, 2011
Posts: 120
Reply with quote
Navigate to user directory and look for sof.log, Open it and check what it says at the bottom.
Paste what it says here.


09 Apr 2018, 00:11
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 13 posts ] 
Topic Views: 500


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Top
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
www.sof1.org